Kedves Pácienseim!

A koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetben,
a biztonságunk érdekében nem tudok személyesen konzultálni önökkel.
Az "IDŐPONTFOGLALÁS" gombra kattintva foglalhatnak on-line konzultációs időpontot.

Traumatológia,
periprotetikus törések ellátása

A baleseti sebészet vagy traumatológia
a sérülések ellátásával foglalkozó területe
az orvostudománynak.

Az ortopédia és a traumatológiai egyes országokban egy szakmát, más országokban két külön szakmát jelent. Ahol két külön területet jelent, ott is sok átfedés van a gyógyító tevékenységben. Magyarországon a legtöbb egészségügyi szolgáltatónál külön területként működik az ortopédia és a traumatológia, bár a szakorvosképzésben már több, mint 10 éve ortopéd-traumatológus szakemberek képzése történik.

Elmondható, hogy jóval több traumatológiai indikációjú műtét történik, mint ortopédiai jellegű a világon. Az ortopédiához hasonlóan a traumatológiai műtéti lehetőségek is nagy változáson mentek keresztül az elmúlt évtizedekben.

A műtétek a mininál invazív kisebb feltárást igénylő beavatkozások irányába tolódtak el, ma a legtöbb műtét képerősítő kontrollja mellett, kis metszésekből, fedetten, azaz a törést a külvilággal nem összekötve történnek. Az új szemlélet következtében kisebb a kockázat, szövődmény lehetősége és a műtéti megterhelés, rövidebb a kórházban töltendő idő és a teljes rehabilitáció, azaz a betegek jobb eséllyel és hamarabb gyógyulnak meg. Az új csavarozási, szegelési és lemezelési módszerek terhelés stabil rögzítéseket jelenthetnek, így a betegek a legtöbb esetben a műtétet követően terhelhetik végtagjaikat.

stabil rögzítések az új módszerekkel

periprotetikus törések a különböző beültetett nagyízületi protézisek körüli töréseket jelentik. Mivel egyre több beteg rendelkezik valamilyen nagyízületi implantátummal, ezért az ilyen jellegű törések száma jelentősen emelkedik az elmúlt években. Ezen betegek ellátása sok esetben kihívás a kezelőorvos számára, mivel komplex ortopédiai és traumatológiai gondolkodást igényel.Nem elégséges a csont törését kezelni, gondolni kell a beültetett protézis stabilitására is. Sok esetben ezen törések már kilazult protézisek melletti kikopott, meggyengült csontállomány miatt következnek be.
A periprotetikus törések ellátása a revíziós műtétek közé tartozik.

Periprotetikus törések kezelése

Tegyen Ön is az egészségéért, szabaduljon meg a kínzó csípőfájdalomtól!

Az alábbi aloldalakon tovább tájékozódhat a csípőt érintő betegségekről és kezelésükről. Amennyiben kérdése van küldjön üzenetet, vagy foglaljon időpontot valamelyik elérhetőségen!

DaVinci Magánklinika

7635, Pécs, Málics Ottó utca 1.

WÁBERER MEDICAL CENTER

1123 Budapest, Alkotás utca 55-61.

Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika

Janus Pannonius Klinikai Tömb
7624, Pécs, Ifjúság út 13.

Maximális sterilitás

Bár minden beavatkozás során a fertőzésveszély kockázata fennáll, a legmodernebb ortopédiai sterilitási elveket és kivizsgálási protokollt alkalmazva a fertőzésveszély minimálisra csökkenthető.

Profi team

Csapatomban kizárólag figyelmes, a gondoskodásra hangsúlyt helyező emberek szolgálják az Ön gyógyulását! Fókuszált, precíz és gyors munkavégzést nyújtunk együtt, Önnek!

KAPCSOLAT

Ortopédiai járó és fekvőbeteg ellátás:

DaVinci Magánklinika

7635, Pécs, Málics Ottó utca 1.

Ortopédiai járó és fekvőbeteg ellátás:

Wáberer Medical Center

1123 Budapest, Alkotás utca 55-61.

Traumatológiai járó és fekvőbeteg ellátás:

Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika

Janus Pannonius Klinikai Tömb
7624, Pécs, Ifjúság út 13.

forduljon bizalommal dr. Bűcs Gáborhoz

leggyakoribb okok

Izomátvágás nélkül végzett elülső beültetés

típusok, és azok kialakulásaik

típusok, vizsgálat folyamata, és beültetés