A csípőfájdalom

Leggyakoribb okai

életminőség!

“Az alacsony kockázat- és szövődményrátával végzett csípőprotézis műtét sikerműtét az ortopédiában és a traumatológiában, mely sok egészségben eltöltött életévet ad a betegeknek.”

A CSÍPŐFÁJDALOM OKAIRÓL

Közkeletű tévhit, hogy a csípőpanaszok kizárólag az idősebb korosztályt érintik.
A mindennapokat megnehezítő, a mozgást, sportolást ellehetetlenítő csípőfájdalom az élet bármely szakaszában jelentkezhet, ilyenkor pedig célszerű minél hamarabb szakemberhez fordulni. A tünetek mögött számos betegség állhat, ennek feltárása pedig orvost kíván!

Porckopás

A porckopás kialakulásában számos tényező szerepet játszhat, tény azonban, hogy mind idehaza, mind világszerte ez a betegség a csípőfájdalmak leggyakoribb okozója.
Az artrózisnak is nevezett panasz egyes felmérések szerint a lakosság 15-20%-át érinti. A csípőfájdalmat ebben az esetben az okozza, hogy a porcról a terhelés a csontra tevődik át, ami nyomásnövekedést jelent. Elsődleges és másodlagos porckopást ismer az orvostudomány, melyek közül előbbi inkább a 45 évnél idősebb hölgyeket érinti, míg utóbbi akár egész fiatal korban és mindkét nemnél előfordulhat.

Íngyulladás

Az íngyulladás a kézben, a térdben, a vállban, és természetesen a csípőben is jelentkezhet.
Különösen veszélyeztetettek azok, aki megterhelő fizikai munkát, esetleg monoton tevékenységet végeznek. Bizonyos sportok is hozzájárulhatnak az ilyen típusú csípőfájdalom kialakulásához. Íngyulladás esetén az alvás is megterhelő lehet az állandó fájdalom miatt, így a beteg életminősége is jelentősen romlik.

Egyéb okok

A felsoroltakon kívül számos egyéb tényező is okozhat csípőfájdalmat.
A teljesség igénye nélkül ilyen lehet a túlsúly, a várandósság, ahogy egy baleset következményeként is előfordulhat ilyen állapot. Sőt, a hát vagy a medence betegségei is kihathatnak a csípőtájékra. Sokszor életmódváltással, sportolással vagy az alvási szokások megváltoztatásával is enyhíthetők a panaszok, tartós csípőfájdalom esetén azonban mindenképpen orvosi beavatkozásra van szükség.

Csípőprotézis beültetés

A protézis a legelterjedtebb és leghatékonyabb módszer ízületi panaszok esetén.
Az izomátvágás nélkül végzett beültetés igazán korszerű, invazív eljárás, mely a hagyományos megoldásoknál lényegesen rövidebb felépülési időt tesz lehetővé. Dr. Bűcs Gábor ortopéd-traumatológus több száz elégedett beteget tudhat maga mögött, munkája során a beteggel való partneri viszony kialakítására törekszik.

Tegyen Ön is az egészségéért, szabaduljon meg a kínzó csípőfájdalomtól!

Az alábbi aloldalakon tovább tájékozódhat a csípőt érintő betegségekről és kezelésükről. Amennyiben kérdése van küldjön üzenetet vagy foglaljon időpontot valamelyik elérhetőségen!

DaVinci Magánklinika

7635, Pécs, Málics Ottó utca 1.

WÁBERER MEDICAL CENTER

1123 Budapest, Alkotás utca 55-61.

Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika

Janus Pannonius Klinikai Tömb
7624, Pécs, Ifjúság út 13.

Maximális sterilitás

Bár minden beavatkozás során a fertőzésveszély kockázata fennáll, a legmodernebb ortopédiai sterilitási elveket és kivizsgálási protokollt alkalmazva a fertőzésveszély minimálisra csökkenthető.

Profi team

Csapatomban kizárólag figyelmes, a gondoskodásra hangsúlyt helyező emberek szolgálják az Ön gyógyulását! Fókuszált, precíz és gyors munkavégzést nyújtunk együtt, Önnek!

KAPCSOLAT