Csípőprotézis-beültetés

Az altatásban vagy gerincérzéstelenítésben végzett hagyományos csípőprotézis beültetés után a sebgyógyulási idő 7-10 nap, a sebet általában 3-4 nap múlva víz érheti.

Az elviselhetetlen csípőfájdalommal járó csípőízület előrehaladott betegségeinek kezelésére leggyakrabban alkalmazott beavatkozás a csípőprotézis beültetése. A tönkrement csípőízület eltávolítása után a medence- és a combcsontba ültetett csípőprotézissel a beteg fájdalom nélkül, a csípőízület mozgástartományának megtartásával ismételten járóképessé válik.

Az altatásban vagy gerincérzéstelenítésben végzett hagyományos csípőprotézis beültetés után a sebgyógyulási idő 7-10 nap, a sebet általában 3-4 nap múlva víz érheti.

Az átvágott izomzat összegyógyulása és az új ízületi tok kialakulása 6-12 hétig tart. A csípőízület megközelítésétől függően ezen 1,5-3 hónapos időszakban az új ízület átmenetileg instabil, mely miatt bizonyos csípőmozgások végzése kerülendő. Az izomköpeny regenerálódásáig a csípőízületi funkciók részben korlátozottak, mely miatt átmeneti mozgáskorlátozottsága és sántítása van a betegnek.

Az alacsony kockázat- és szövődményrátával végzett csípőprotézis műtét sikerműtét az ortopédiában és a traumatológiában, mely sok egészségben eltöltött életévet ad a betegeknek.

Csípőprotézis-beültetés

KAPCSOLAT

Ortopédiai járó és fekvőbeteg ellátás:

DaVinci Magánklinika

7635, Pécs, Málics Ottó utca 1.

Ortopédiai járó és fekvőbeteg ellátás:

Wáberer Medical Center

1123 Budapest, Alkotás utca 55-61.

Traumatológiai járó és fekvőbeteg ellátás:

Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika

Janus Pannonius Klinikai Tömb
7624, Pécs, Ifjúság út 13.

forduljon bizalommal dr. Bűcs Gáborhoz

leggyakoribb okok

Izomátvágás nélkül végzett elülső beültetés

típusok, és azok kialakulásaik

típusok, vizsgálat folyamata, és beültetés