A csípő betegségei

A csípőfájdalom hátterében
számos betegség mellett leggyakrabban
a csípőízület kopása, sérülése
vagy combfejelhalás áll.

A csípőfájdalom hátterében számos betegség mellett leggyakrabban a csípőízület kopása, sérülése vagy combfejelhalás áll.

A nagyízület előrehaladott betegsége legtöbbször lágyékhajlatban észlelhető fájdalom és mozgásbeszűkülés formájában okoz panaszokat, mely az életminőség jelentős romlásával jár a beteg számára. A panaszok kezdetben reggel “bejáratódásra”, a későbbiekben fáradásos jelleggel esténként, végül állandó, főleg a lágyékhajlatból a comb irányába kisugárzó, szúró jellegű fájdalmak formájában jelentkeznek.

Előrehaladott esetben a beteg ízület nem nyújtható, valamint a forgó mozgások nem végezhetőek. A beteg panaszai és a fizikális vizsgálat alapján már következtethető a betegség, azonban a pontos diagnózis megállapításához nélkülözhetetlen a csípőízületi kétirányú röntgen felvétel, valamint bizonyos esetekben a CT és MRI vizsgálat.

A csípőbetegség fajtájától és stádiumától függően konzervatív (porcerősítő készítmények szedése, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító gyógyszerek szedése, gyógytorna, fizikoterápia, testsúly és terhelés csökkentése) és műtéti (combfej-dekompresszió, csípő-artroszkópia és csípőprotézis beültetés) jön szóba.

csípőfájdalom

KAPCSOLAT

Ortopédiai járó és fekvőbeteg ellátás:

DaVinci Magánklinika

7635, Pécs, Málics Ottó utca 1.

Ortopédiai járó és fekvőbeteg ellátás:

Wáberer Medical Center

1123 Budapest, Alkotás utca 55-61.

Traumatológiai járó és fekvőbeteg ellátás:

Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika

Janus Pannonius Klinikai Tömb
7624, Pécs, Ifjúság út 13.

forduljon bizalommal dr. Bűcs Gáborhoz

leggyakoribb okok

Izomátvágás nélkül végzett elülső beültetés

típusok, és azok kialakulásaik

típusok, vizsgálat folyamata, és beültetés