Térdízületi artroszkópia
és keresztszalagpótlás

A térdpanaszok mögött számos betegség állhat,
miket részletesebben is bemutatunk.

Tegyen Ön is az egészségéért, szabaduljon meg a kínzó csípőfájdalomtól!

Az alábbi aloldalakon tovább tájékozódhat a csípőt érintő betegségekről és kezelésükről. Amennyiben kérdése van küldjön üzenetet vagy foglaljon időpontot valamelyik elérhetőségen!

DaVinci Magánklinika

7635, Pécs, Málics Ottó utca 1.

WÁBERER MEDICAL CENTER

1123 Budapest, Alkotás utca 55-61.

Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika

Janus Pannonius Klinikai Tömb
7624, Pécs, Ifjúság út 13.

Maximális sterilitás

Bár minden beavatkozás során a fertőzésveszély kockázata fennáll, a legmodernebb ortopédiai sterilitási elveket és kivizsgálási protokollt alkalmazva a fertőzésveszély minimálisra csökkenthető.

Profi team

Csapatomban kizárólag figyelmes, a gondoskodásra hangsúlyt helyező emberek szolgálják az Ön gyógyulását! Fókuszált, precíz és gyors munkavégzést nyújtunk együtt, Önnek!

A térdízületi csőtükrözés és az artroszkópos keresztszalagpótlás évtizedes múltú, klasszikus térdízületi minimál invazív műtéti módszer.

A hasi és nőgyógyászati sebészetből jól ismert laparoszkópos módszerhez hasonlóan 2-3 kis lyuk segítségével, az ízületi tok átvágása nélkül az egész térdízület áttekinthető és sok betegsége kezelhető. A műtét utáni gyógyulás a tok megőrzése és a térdízületi mozgatórendszer épen maradása okán nagyon gyors.
A beavatkozás altatásban vagy gerincérzéstelenítésben végezhető el, a műtét végén az ízületbe helyi érzéstelenítőt kap a beteg, így a műtét napja akár fájdalom nélkül tud elmúlni. Általában 1-2 napot töltenek a betegek kórházban, de lehetőség van a műtétet egynapos sebészet keretei között végezve aznapi hazamenetelre is. Általánosságban egyszerű térdízületi artroszkópia után a betegek 7-14 nappal már teljes értékű életet tudnak élni.

A műtét során lehetőség van a porcsérülések ellátására, a meniscussérülés vagy porcszakadás ellátására, ízületi  átöblítésre, mozaikplasztikára, térdkalács-fájdalom megszüntetésére és „ízületi egér” (ízületi szabadtest) eltávolítására is.

Az artroszkópos keresztszalagpótlás során kis metszésekből, saját inat (Hamstring graft) behúzva stabilizáljuk a keresztszalag-sérülés után lévő instabil térdízületet. A körülbelül 60 perces beavatkozás után a betegek átlagosan két éjszakát töltenek a kórházban. A műtét után 3 hétig a teljes nyújtás és a teljes terhelés nem megengedett, azonban térdrögzítő viselésére nincs szükség.

6 héttel a műtét után futás-kocogás megkezdhető, hirtelen irányváltoztatással járó versenyszerű sport 3-6 hónap múlvavégezhető.
A műtét eredményeképpen stabil, sérülésre és kopásra kevésbé hajlamos térdízülete lesz a betegeknek. A beültetett “új” és saját keresztszalagot a teljes beépülésig titán implantátumok stabilizálják, a titán szövetbarát fém, eltávolítása nem szükséges, fémérzékenyeknél is alkalmazható.

KAPCSOLAT