Dr. Bűcs Gábor szakmai gyakorlatát a Pécsi Tudományegyetem Ortopédiai Klinikáján, majd a Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikáján, valamint a University of Buffalo (NY, USA) oktatókórházában szerezte. Módszereit számos kiváló szakembertől, többek között Kránicz János professzortól, Vámhidy László†, Wiegand Norbert tanár uraktól, Naumov István főorvos úrtól, továbbá Kenneth A. Krackow, Edward D. Simmons és Joseph T. Moskal ortopéd sebészektől tanulta.

2003 óta vesz részt oktatóként a graduális orvos- és gyógytornászképzésben, valamint a posztgraduális ortopéd-traumatológus szakorvosképzésben. Rendszeres résztvevője hazai és nemzetközi tudományos konferenciáknak.

2014-ben az Észak-Amerikai Artroszkópos Társaság (AANA) floridai éves konferenciáján, 2015 -ben az ICJR párizsi Protetikai Világkonferenciáján, majd a 4. Anterior Hip Course-on vett részt Houston-ban (TX, USA).

2014 júliusában elsőként kezdte el a térítéses csípő- és térdprotézis beültetést a DaVinci Magánklinikán.

2016-ban elvégezte a Stolzalpe Klinik primer és reviziós térdprotetikai képzését, valamint részt vett az 5. Anterior Hip Course-on Houston-ban.

Évekkel ezelőtt a Pécsi Tudományegyetem Traumatológiáján elsőként végzett izomátvágás nélküli csípőprotézis beültetést, elülső feltárásból. Azóta csípőprotézis beültetéseinél az esetek döntő többségében ezt a megközelítést alkalmazza.

A Traumatológiai Klinika szervezésében 2016-ban webkonferenciát tartott “Régi módszer, új technika” címmel az izomátvágás nélkül csípőprotézis beültetés témájában.

Számos külföldi és magyar szakmai társaság tagja: American Academy of Orthopeadic Surgeon (AAOS), International Congress for Joint Replacement (ICJR), Magyar Ortopéd Társaság (MOT), Magyar Traumatológus Társaság (MTT), Magyar Kézsebész Társaság (MKT), Magyar Artroszkópos Társaság (MAT)

Érdeklődési területe: csípő- és térdprotetika, ezen kívül a csípő- és a térd időskori megbetegedései, a gerinc degeneratív megbetegedései, a porckopás, az ortopédiai kéz- és lábbetegségek, az alagút-szindrómák, a gyermekortopédia, valamint az alsó- és felső végtag akut baleseti ellátása.

Dr. Bűcs Gábor az ortopédiát és a traumatológiát is művelő mozgásszervi sebészként dolgozik. Alapvetően ortopédiai beállítottságú, de szerencsésnek tartja, hogy baleset-sebészeti gyakorlata okán kifejezetten széles eszköztárral rendelkezik a komplex esetek ellátásban. Ezen tapasztalatát főleg a revíziós térd- és csípőprotetikai esetek kapcsán tudja kamatoztatni.

Az egyszerű kopásos betegek ellátása mellett jelentős energiákat fordít a lazulásos és protézis-körüli töréses esetek definitív megoldására is. A térd- és a csípőízület kezdődő, illetve kopáshoz vezető rendellenességeinek konzervatív és protézisbeültetést megelőző műtéteitől kezdve teljes spektrumában kezeli a két teherviselő nagyízület betegségeit.

Az ortopédiának van egy jól használható ízületetet megőrző vagy pótló szemlélete. A baleseti sebészet pedig gyors és kifejezetten széles eszköztárral rendelkezik. Ezek együttes alkalmazása napjainkban nagyon fontos. Ez teszi lehetővé, hogy a mozgásszervi sebész teljes spektrumában tudja kezelni a csontok és ízületek betegségeit. – Dr. Bűcs Gábor