Szakmai profil

Az ortopédiának van egy jól használható
ízületetet megőrző vagy pótló szemlélete.
A baleseti sebészet pedig gyors
és kifejezetten széles eszköztárral rendelkezik.
Ezek együttes alkalmazása napjainkban nagyon fontos.
Ez teszi lehetővé, hogy a mozgásszervi sebész
teljes spektrumában tudja kezelni
a csontok és ízületek betegségeit.
- Dr. Bűcs Gábor
Dr. Bűcs Gábor szakmai gyakorlatát a Pécsi Tudományegyetem Ortopédiai Klinikáján, majd a Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikáján, valamint a University of Buffalo (NY, USA) oktatókórházában szerezte.
 
Módszereit számos kiváló szakembertől, többek között Kránicz János professzortól, Vámhidy László†, Wiegand Norbert tanár uraktól, Naumov István főorvos úrtól, továbbá Kenneth A. KrackowEdward D. Simmons és Joseph T.
Moskal ortopéd sebészektől tanulta.
 
Szike

Évekkel ezelőtt a Pécsi Tudományegyetem Traumatológiáján elsőként végzett izomátvágás nélküli csípőprotézis beültetést, elülső feltárásból. Azóta csípőprotézis beültetéseinél az esetek döntő többségében ezt a megközelítést alkalmazza.

A Traumatológiai Klinika szervezésében 2016-ban webkonferenciát tartott “Régi módszer, új technika” címmel az izomátvágás nélkül csípőprotézis beültetés témájában.

Számos külföldi és magyar szakmai társaság tagja:

Érdeklődési területe: csípő- és térdprotetika, ezen kívül a csípő- és a térd időskori megbetegedései, a gerinc degeneratív megbetegedései, a porckopás, az ortopédiai kéz- és lábbetegségek, az alagút-szindrómák, a gyermekortopédia, valamint az alsó- és felső végtag akut baleseti ellátása.

Dr. Bűcs Gábor az ortopédiát és a traumatológiát is művelő mozgásszervi sebészként dolgozik. Alapvetően ortopédiai beállítottságú, de szerencsésnek tartja, hogy baleset-sebészeti gyakorlata okán kifejezetten széles eszköztárral rendelkezik a komplex esetek ellátásban. Ezen tapasztalatát főleg a revíziós térd- és csípőprotetikai esetek kapcsán tudja kamatoztatni.

Az egyszerű kopásos betegek ellátása mellett jelentős energiákat fordít a lazulásos és protézis-körüli töréses esetek definitív megoldására is. A térd- és a csípőízület kezdődő, illetve kopáshoz vezető rendellenességeinek konzervatív és protézisbeültetést megelőző műtéteitől kezdve teljes spektrumában kezeli a két teherviselő nagyízület betegségeit.

2003 óta vesz részt oktatóként a graduális orvos- és gyógytornászképzésben, valamint a posztgraduális ortopéd-traumatológus szakorvosképzésben. Rendszeres résztvevője hazai és nemzetközi tudományos konferenciáknak.

2014-ben az Észak-Amerikai Artroszkópos Társaság (AANA) floridai éves konferenciáján, 2015 -ben az ICJR párizsi Protetikai Világkonferenciáján, majd a 4. Anterior Hip Course-on vett részt Houston-ban (TX, USA).

2014 júliusában elsőként kezdte el a térítéses csípő- és térdprotézis beültetést a DaVinci Magánklinikán.

2016-ban elvégezte a Stolzalpe Klinik primer és reviziós térdprotetikai képzését, valamint részt vett az 5. Anterior Hip Course-on Houston-ban.

DaVinci Magánklinika

7635, Pécs, Málics Ottó utca 1.

WÁBERER MEDICAL CENTER

1123 Budapest, Alkotás utca 55-61.

Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika

Janus Pannonius Klinikai Tömb
7624, Pécs, Ifjúság út 13.

Maximális sterilitás

Bár minden beavatkozás során a fertőzésveszély kockázata fennáll, a legmodernebb ortopédiai sterilitási elveket és kivizsgálási protokollt alkalmazva a fertőzésveszély minimálisra csökkenthető.

Profi team

Csapatomban kizárólag figyelmes, a gondoskodásra hangsúlyt helyező emberek szolgálják az Ön gyógyulását! Fókuszált, precíz és gyors munkavégzést nyújtunk együtt, Önnek!

KAPCSOLAT