Térdízületi feltárások

A térdízület feltárása mindig előröl,
a térdkalács elől-mellől történik

Tegyen Ön is az egészségéért, szabaduljon meg a kínzó csípőfájdalomtól!

Az alábbi aloldalakon tovább tájékozódhat a csípőt érintő betegségekről és kezelésükről. Amennyiben kérdése van küldjön üzenetet vagy foglaljon időpontot valamelyik elérhetőségen!

DaVinci Magánklinika

7635, Pécs, Málics Ottó utca 1.

WÁBERER MEDICAL CENTER

1123 Budapest, Alkotás utca 55-61.

Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika

Janus Pannonius Klinikai Tömb
7624, Pécs, Ifjúság út 13.

Maximális sterilitás

Bár minden beavatkozás során a fertőzésveszély kockázata fennáll, a legmodernebb ortopédiai sterilitási elveket és kivizsgálási protokollt alkalmazva a fertőzésveszély minimálisra csökkenthető.

Profi team

Csapatomban kizárólag figyelmes, a gondoskodásra hangsúlyt helyező emberek szolgálják az Ön gyógyulását! Fókuszált, precíz és gyors munkavégzést nyújtunk együtt, Önnek!

A térdízület feltárása mindig előröl, a térdkalács elől-mellől történik, a bőrmetszés hosszanti, az ízületi tok megnyitására szükség van. A térdprotézis beültetéséhez 3 fő feltárást különböztethető meg.

Ezek közül a lateralis parapatellaris feltárást csak ritka tengelydeformitások esetén kell alkalmazni. A legtöbb esetben a mediális parapatellaris (belső térdkalács melletti) és a midvastus-subvastus (térdnyújtó izmok szintjébe és szintje alatti) feltárásokat lehet alkalmazni.

Térdízületi feltárások

mediális parapatellaris feltárás a konvencionális, nagymúltú feltárás, melynek során a térdízület jól láthatóvá válik, a térdprotézis beültetése egyszerűbb, azonban nagyobb fájdalmai lehetnek a betegnek a műtétet követő időszakban, továbbá a térdhajlítás is lassabban áll helyre a térd nyújtó funkcióval együtt.

midvastus vagy subvastus technikák kisebb bőrmetszéssel és kisebb tok, illetve izomapparátus érintésével járnak, így betegeknek kisebb fájdalmai lesznek a műtétet követő napokban, továbbá hamarabb nyerik vissza az ízület mozgástartományát és nyújtó funkcióját, meggyorsítva ezzel a rehabilitációt. A midvastus és subvastus technika, mint minimál invazív technika csak válogatott betegeken (fiatal, jó izomzatú, jó csontozatú, vékony, stb.) végezhető el.

A minimál invazív és a konvencionális technika eredményei 6 héttel a műtét után már megegyezőek.

KAPCSOLAT