Csípőprotézis-beültetés

Az elviselhetetlen csípőfájdalommal járó csípőízület előrehaladott betegségeinek kezelésére leggyakrabban alkalmazott beavatkozás a csípőprotézis beültetése.
A tönkrement csípőízület eltávolítása után a medence- és a combcsontba ültetett csípőprotézissel a beteg fájdalom nélkül, a csípőízület mozgástartományának megtartásával ismételten járóképessé válik.

Az altatásban vagy gerincérzéstelenítésben végzett hagyományos csípőprotézis beültetés után a sebgyógyulási idő 7-10 nap, a sebet általában 3-4 nap múlva víz érheti.

Az átvágott izomzat összegyógyulása és az új ízületi tok kialakulása 6-12 hétig tart.
A csípőízület megközelítésétől függően ezen 1,5-3 hónapos időszakban az új ízület átmenetileg instabil, mely miatt bizonyos csípőmozgások végzése kerülendő. Az izomköpeny regenerálódásáig a csípőízületi funkciók részben korlátozottak, mely miatt átmeneti mozgáskorlátozottsága és sántítása van a betegnek.
Az alacsony kockázat- és szövődményrátával végzett csípőprotézis műtét sikerműtét az ortopédiában és a traumatológiában, mely sok egészségben eltöltött életévet ad a betegeknek.

Csípőprotézis-beültetés

CSÍPŐÍZÜLETI FELTÁRÁSOK

IZOMÁTVÁGÁS NÉLKÜL VÉGZETT CSÍPŐPROTÉZIS BEÜLTETÉS

CSÍPŐPROTÉZISEK FAJTÁI