Térdprotézis-beültetés

A sérült, tönkrement vagy elkopott
térdízületi porc okozta térdfájdalom
végleges megoldására a legelfogadottabb
és leggyakrabban alkalmazott módszer a térdprotézis-beültetés.

Tegyen Ön is az egészségéért, szabaduljon meg a kínzó térdfájdalomtól!

Az alábbi aloldalakon tovább tájékozódhat a térdet érintő betegségekről és kezelésükről. Amennyiben kérdése van küldjön üzenetet, vagy foglaljon időpontot valamelyik elérhetőségen!

DaVinci Magánklinika

7635, Pécs, Málics Ottó utca 1.

MOM Szent Magdolna Magánkórház

Alkotás utca 53. MOM park II. emelet
HU-1123 Budapest
(Az MKB bank bejárata felől található meg a lift amivel fel lehet jutni)

Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika

Janus Pannonius Klinikai Tömb
7624, Pécs, Ifjúság út 13.

Maximális sterilitás

Bár minden beavatkozás során a fertőzésveszély kockázata fennáll, a legmodernebb ortopédiai sterilitási elveket és kivizsgálási protokollt alkalmazva a fertőzésveszély minimálisra csökkenthető.

Profi team

Csapatomban kizárólag figyelmes, a gondoskodásra hangsúlyt helyező emberek szolgálják az Ön gyógyulását! Fókuszált, precíz és gyors munkavégzést nyújtunk együtt, Önnek!

A sérült, tönkrement vagy elkopott térdízületi porc okozta térdfájdalom végleges megoldására a legelfogadottabb és leggyakrabban alkalmazott módszer a térdprotézis-beültetés. A térdprotézis műtéttel a beteg kopásos fájdalmai megszűnnek, térde terhelhető és mozgatható lesz, másképpen az „új ízület” funkciója az egészséges fiatal ízületnek megfelelőlehet. Az alacsony kockázat- és szövődményrátával végzett térdprotézis műtét sikerműtét a mozgásszervi sebészetben, mely sok egészségben eltöltött életévet ad a betegeknek a műtétet követően.
A térdprotézis-beültetés az ízületi tok megnyitásával lehetséges, az ízületből eltávolításra kerül minden kopott és gyulladt szövet, az implantátum egészséges csontfelszínre ültethető rá.

Az új ízület jó funkciójához lényeges, hogy a térdízület tengelye megfelelő legyen, a megtartott szalagok funkcióképesek legyenek és az implantátum mérete a beteg térdével megegyező legyen.

A műtét előtti tervezés során a térdízületről kétirányú terhelés alatti röntgen-felvétel és AP irányú hosszú térdfelvétel szükséges. Ezen képek segítségével lehetséges a beteg méretének megfelelő implantátum kiválasztása és a megfelelő vágási síkok meghatározása. A térdprotézisműtétnél a tengelyek pontos meghatározása lényeges a hosszútávú jó funkció eléréséhez.

Rögzítés típusa alapján cementes (ragasztott) és cement nélküli (befeszüléses) térdprotéziseket különböztetünk meg. Fiatal és jó
csontállományú, kis deformitású betegeknél válaszható a cement nélküli térdprotézis, azonban a hosszú távú eredményei a cementes és cement nélküli térdprotéziseknek hasonló.
unicondylar (szánkó) és a térdkalács (patellofemoralis) protéziseket a térdízületek bizonyos részeinek kopásánál használatosak.
Generalizált vagy több területet érintő kopás esetén a teljes térdízületi protézis (TEP) a választandó módszer.
A teljes vagy total endoprotézisek (TEP-ek) között léteznek nagy hajlítást (high flexion) lehetővé tevő rendszerek is, melyekkel a betegek akár 130-140 fokig képesek hajlítani térdüket.

térdprotézis elhelyezése

KAPCSOLAT

Ortopédiai járó és fekvőbeteg ellátás:

DaVinci Magánklinika

7635, Pécs, Málics Ottó utca 1.

Ortopédiai járó és fekvőbeteg ellátás:

MOM Szent Magdolna Magánkórház

Alkotás utca 53. MOM park II. emelet
HU-1123 Budapest
(Az MKB bank bejárata felől található meg a lift amivel fel lehet jutni)

Traumatológiai járó és fekvőbeteg ellátás:

Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika

Janus Pannonius Klinikai Tömb
7624, Pécs, Ifjúság út 13.

forduljon bizalommal dr. Bűcs Gáborhoz

leggyakoribb okok

Izomátvágás nélkül végzett elülső beültetés

típusok, és azok kialakulásaik

típusok, vizsgálat folyamata, és beültetés